Beleggen in Goud, een goed idee?

Steeds meer mensen kiezen ervoor (een deel van) hun vermogen in goud te investeren. Door (een deel van) jouw vermogen te beleggen in goud, kun je op de lange termijn veel geld verdienen. De actuele goudprijs laat zien dat goud momenteel veel waard is en de afgelopen jaren flink is gestegen. Waarom beleggen in goud interessant is en hoe je dit precies kunt doen, lees je op deze pagina.

Waarom beleggen in goud?

Enkele tientallen jaren geleden, kon je veel geld verdienen door geld op je spaarrekening te zetten. Je profiteerde van de hoge spaarrente en liet jouw vermogen ieder jaar een beetje stijgen. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om je vermogen op deze manier voor je te laten werken. De spaarrentes zijn zo laag, dat je geen geld meer kunt verdienen door geld te sparen.

Om je vermogen toch voor je te laten werken, kun je beleggen in goud. Je steekt een deel van je vermogen in dit edelmetaal wat een goed rendement kan opleveren. De afgelopen jaren is de goudprijs flink gestegen.

Beleggen in goud: de mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om jouw vermogen in goud te investeren. Ten eerste kun je fysiek goud aanschaffen als je in dit edelmetaal wil beleggen. Dit betekent dat je gouden munten, goudbaren of gouden sieraden koopt. Wil je jouw belegging uit laten betalen, dan kun je het goud weer te verkopen. Heb je bijvoorbeeld voor 1000 euro goud gekocht en kun je het goud na enkele maanden of jaren voor 1500 euro verkopen? Dan heb je 500 euro winst gemaakt, zonder hier veel moeite voor te moeten doen. Bij een grotere investering is het verstandig om de goudprijs per kilo goed in de gaten te houden.

Online beleggen in Goud

Een andere manier om in goud te beleggen, is door online te investeren. Dit betekent dat je geen gouden munten, goudbaren en/of gouden sieraden koopt, maar wel kunt profiteren van de koersstijgingen en koersdalingen van goud. Je bent geen eigenaar van fysiek goud, maar speelt slim in op de ontwikkelingen op de goudmarkt om toch geld te verdienen met dit edelmetaal.