Goudprijs per kilo, troy ounce en gram

De prijs van goud wordt altijd uitgedrukt in een bepaalde eenheid. De goudprijs per kilo is namelijk – logischerwijs – hoger dan de goudprijs per gram. In welke eenheden de goudprijs uitgedrukt kan worden, lees je op deze pagina. Door de informatie op deze pagina door te lezen, heb je meer inzicht in de goudprijs per gewicht. De meest actuele goudprijs vind je in de goudprijs grafiek.

Goudprijs per kilo

De meest gebruikte eenheid van goud is de kilo, ofwel 1000 gram goud. Zoek je de goudprijs per kilo op, dan zie je hoeveel je precies moet betalen om een kilo goud te kopen. De goudprijs per kilo is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de vraag naar goud, het aanbod van goud en ontwikkelingen in de goudmarkt. Zie hieronder de grafiek met de meest actuele goudprijs. In de weekenden zal de prijs niet veranderen omdat de markt dan gesloten is.

Goudprijs per troy ounce

Een andere eenheid die gebruikt kan worden om een bepaalde hoeveelheid goud uit te drukken, is de eenheid troy ounce. Een troy ounce is een gewichtsmaat die gebruikt wordt voor edelmetalen, waaronder goud. Als er een troy ounce gebruikt wordt om een hoeveelheid goud uit te drukken, wordt er altijd 1 troy ounce gebruikt. 1 troy ounce staat voor precies 31.1034768 gram goud. Zoek je de goudprijs per troy ounce op, dan zie je hoeveel je precies moet betalen om 31.1034768 gram goud te kopen.

Goudprijs per gram

Je kunt de prijs van een kilo goud of een troy ounce achterhalen, maar het is ook mogelijk de prijs van goud per gram op te zoeken. Zoek je de goudprijs per gram op, dan zie je hoeveel je precies moet betalen om een gram goud te kopen. Net zoals bij de andere eenheden het geval is, is de goudprijs per gram afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de vraag naar goud, het aanbod van goud en de recente ontwikkelingen op de goudmarkt. Door de goudprijs per gram goed in de gaten te houden, weet je precies hoeveel je vandaag de dag moet betalen voor een gram goud.